keskiviikko 10. elokuuta 2016

Yksitoista kuukautta

Taas meillä vietetään kuukausipäivää ja yksivuotiskekkerit on jo kovin suunnittelun alla.1-vuotisneuvola on nyt varattu syyskuun alkuun, jolloin saamme neuvolan viralliset mitat, mutta paino katsottiin päivystyksessä vierailtuamme ja kas! Onhan poika potristunut, sillä vaaka näytti komeat 11600g. Vaatteista menevät edelleen 80cm ja osa 86cm kokoisistakin.


Kuluneen kuukauden aikana olemme oppineet nousemaan sujuvasti tukea vasten pystyyn (eikä juuri muuta tehtäisikään), kävelemään tukea vasten, siirtymään konttausasennosta istumaan sekä konttaamaan pidempiä matkoja jos huvittaa. Ryömimällä pääsee edelleen lujempaa ja konttaus otetaan vain käyttöön, jos on pakko esimerkiksi olemalla lattialla ilman paitaa, märällä nurmikolla tai kun haluaa kurotella korkeammalle. Epe oppi taputtamaan ja nykyisin hän tekee kaikki temput mitä osaa: nuuhkuttaa, vilkuttaa, lopsuttaa alaleukaa ja taputtaa itselleen. Voi wau mikä vauva!


Kymppikuisena Epellä oli hurjasti ohjelmaa! Ostimme auton ja sillä vierailimme Tampereella, mökillä, Jyväskylän seudulla, Etelä-Karjalassa ja Savonlinnassa. Minä kävin tekemässä pari työkeikkaa ja Epe sai viettää laatuaikaa miehen, mummin ja mummon kanssa. Epe kävi ensimmäisellä pyöräretkellä, ui järvessä, teki vuokrasopimuksen uuteen kotiin, sairastui vatsatautiin, tapasi mooonia ystäviä ja sukulaisia, kävi miniristeilyllä Saimaalla ja kesäteatterissa.

Päivärytmi on meillä edelleen samanlainen ja päivät menevät sujuvasti. Epe rakastaa huomiota ja Etelä-Karjalassa hänestä olikin parasta, kun parhaimmillaan häntä oli katselemassa viisi ihmistä kerralla iltapuurolla. Hän ei vierasta lainkaan ja liikkuukin lattialla oikeastaan vain sen verran, että pääsee jonkun jalkoihin syliinpääsyä kerjäämään. Tämä sylikerjäys on mennyt niin pitkälle, että saattaa levittää kädet kohti ventovieraitakin, vaikka olisi minulla kantorepussa kannossa...


Ennen vuoden ikää Epellä on suunnitelmissa viedä ensimmäinen muuttokuorma uuteen kotiin ja nauttia vielä pääkaupunkiseutulaisuudesta sekä suunnitella syntymäpäiviä. Liikkumishalut ovat myös heränneet, joten jää nähtäväksi otetaanko meillä ensiaskeleita ennen vai jälkeen syntymäpäivien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti