tiistai 12. heinäkuuta 2016

New York -postaussarja

Voisin tässä välissä palata nelisen kuukautta taaksepäin ja aloittaa postaussarjan ensimmäisestä perhereissustamme nykyisellä kokoonpanolla. Olimme päättäneet jo aiemmin, että lähdemme ulkomaanreissulle lopputalvesta, sillä miehen piti pitää viime vuoden pitämättä jääneet lomat alta pois, vauva olisi jo semituttu ja minulla oli vielä vanhempainvapaata. Matkakohdetta pyörittelimme kauan ja harkitsimme jotain Euroopan kaupunkia, Kanariansaarten turistirysiä, Italiaan palaamista, jonkin uuden ja jännittävän valloittamista tai kaukomatkaa.

Pidämme reissaamisesta miehen kanssa kovasti. Emme ole rantaleijonia, vaan nautimme päättömästä pööpöilystä uudessa maassa ja kulttuurissa. Emme myöskään hakeudu turistirysäpaikoille, emmekä ole valinneet valmiita matkapaketteja matkatoimistoilta ja itse asiassa, olemme huomanneet olevamme aivan hiljaa etukäteen sopimatta ulkomailla toisen suomalaisen tullessa vastaan. Lomalla ollessa en kaipaa suomalaisia ruokia, kieltä ja kulttuuria, vaan maassa maan tavalla.

Yhdessä ollessamme olemme käyneet pidennetyn viikonloppureissun Kööpenhaminassa, hieman alle  kuukauden reilireissun Italiassa ja häämatkan Kroatiassa. Tallinnan risteilyjäkin on takana muutamia, mutta eihän tuota Etelä-Helsinkiä ulkomaan lomailuna osaa ajatella. Olemme haaveilleet jenkkilän matkasta ja nyt kytättyämme lentodiilit-sivustoa päätimme sen edullisilla lennoilla toteuttaa.

Epen eka ulkomaanreissu New Yorkiin, ei paha!
Matkustimme maaliskuun ensimmäisellä viikolla kahdeksaksi päiväksi Finnairin suorilla lennoilla Helsingistä New Yorkiin. Lentoaika oli noin kahdeksan tuntia ja aikaero seitsemän tuntia, niin että Suomi menee edellä. Varasimme hotellin hotels.comista, tarkistimme matkavakuutuksien olevan voimassa, annoimme Epelle joululahjaksi oman passin ja kävimme vaihtamassa dollareita. Sitten reissu olikin pakkaamista ja lähtöä vaille totista totta.

Reissumme tavoitteena oli viettää yhdessä perheenä aikaa, tutustua amerikkalaiseen kulttuuriin, käydä läpi New Yorkin perusnähtävyydet ja kokeilla, miten sujuu reissaaminen puolivuotiaan vauvan kanssa. Varasimme etukäteen liput Rangers vs Islanders NHL-otteluun Madison Square Gardenille, jota pidimme lomamme kohokohtana. Muita aikatauluvelvotteita meillä ei ollut, mutta suunnitelmia sitäkin enemmän.

Reissusta on niin paljon kerrottavaa, että paloittelen New York tarinoita useampaan postaukseen. Onko jotain erityistä mitä haluaisitte tietää reissustamme? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti